Miksi kannattaa panostaa työhyvinvointiin Optimal Performancen avulla?

miksi_panostaa_hyvinvointiin.png

Joni Jaakkola, yrittäjä, toimitusjohtaja, Optimal Performance Oy

Mitä hyötyä panostamisesta on työnantajalle?

Hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen tärkein voimavara. Työntekijöiden hyvinvointiin panostetut eurot maksavat itsensä takaisin moninkertaisesti vähentyneinä sairaspoissaoloina, ennenaikaisen eläköitymisen vähentymisenä, sekä tuottavuuden ja tehokkuuden parantumisena. Koulutuksen ja tyky-toiminnan hyödyt ovat jopa 22-kertaiset kustannuksiin verrattuna, kun toimenpiteet kohdennetaan oikein. 

Sairaspoissaolokustannukset

Sairaspoissaolot aihettavat Suomessa miljardien eurojen kustannukset vuosittain. Tyky –toiminnan aiheuttamat säästöt sairauspoissaolojen vähentymisenä ovat merkittävät, 950-2400€/hlö/vuosi. Terveydenedistämiseen liittyvät interventiot, kuten työpajat ja seminaarit, vaikuttavat positiivisesti sairaspoissaolojen määrään ja työssä suoriutumiseen.

Ennenaikaisen eläköitymisen aiheuttamat kustannukset

Ennenaikainen eläköityminen on toinen vuosittaisten miljardikustannusten aiheuttaja. Terveyttä edistävillä työhyvinvoinnin toimenpiteillä voidaan vähentää ennenaikaiselle eläkkeelle siirtyneiden määrää.

Tuottavuuden lisääminen

Työhyvinvointi on tuottavuutta: tuottavat työyhteisöt ovat yleensä myös hyvinvoivia.  Tyky-toimenpiteitä toteuttaneiden ja niihin osallistumattomien yritysten välillä on voitu havaita jopa3 %:n tuottavuusero.

Työhyvinvointi pitää yllä yrityksen kilpailukykyä

Henkilöstön työkyky ja hyvinvointi liittyy kiinteästi yrityksen kilpailukykyyn.  Tutkimuksissa on todettu huonon työkyvyn vaikuttaneen yrityksen kilpailukykyyn vielä kahden vuoden kuluttua. Henkilöstönstön työkyvyn ollessa hyvä myös yrityksen kilpailukyky oli selvästi saman alan yrityksiä parempi. Sen sijaan kilpailukyky oli selvästi muita alan yrityksiä huonompi, jos kaksi vuotta aiemmin henkilöstön työkyky oli arvioitu heikoksi. 

Viesti välittämisestä - Parempi sitoutuminen

Hyvinvoiva työntekijä on motivoinut, sitoutunut ja kykenee hyödyntämään oman potentiaalinsa. Sitoutunut ja motivoitunut työntekijä palvelee työnantajaansa parhaalla mahdollisella tavalla. Työntekijöiden vaihtuvuuden aiheuttamat kustannukset ja muut ongelmat vähenevät työntekijöiden vaihtuvuuden vähentyessä.

Irtiotto arjen rytmistä ja tiimihengen parantaminen

Tiimihengen ja yleisen hyvän fiiliksen mittaaminen suoraan euroissa on haastavaa mutta jokainen johtaja, esimies ja työyhteisön jäsen tietää mikä vaikutus hyvinvoivalla ja yhteen hitsautuneella työyhteisöllä on. Työhyvinvoinnin edistämisen yhteydet tuottavuuteen toteutuvat usein välittävien tekijöiden kautta, kuten esimerkiksi työilmapiirin, avoimuuden ja työtyytyväisyyden kautta.

Lähde: Valtiokonttori, Kaiku -työhyvinvointipalvelut

Miten toteutetaan?

Meidän kanssa sinun ei tarvitse pelätä, että tilaisuuksissa jutellaan kaksi tuntia siitä miten pitää syödä puoli kiloa kasviksia päivässä, liikkua säännöllisesti ja nukkua hyvin. Luennot ja workshopit sisältävät toki tutkittua tietoa ja käytännössä toimivaksi todettuja valmennustyökaluja mutta maustamme näitä tuhdilla määrällä rentoa menoa ja pilkettä silmäkulmassa. Yli seitsemän vuoden ja 40 000 valmennettavan kokemuksella tiedämme 100% varmuudella, että ihmisten inspirointi on tärkeää sillä tiedosta tulee arvokasta vasta sitten kun se siirtyy käytäntöön.

Sinulla on valittavissasi useammasta vaihtoehdosta teille parhaiten sopiva ratkaisu:

Luento tai workshop

Bravuurimme on alusta asti ollut auttaa ihmisiä kokonaisvaltaisesti. Tavoitteena on auttaa ymmärtämään mistä kaikista asioista terveys, suorituskyky ja arjen jaksaminen koostuu ja miten näihin voi itse parhaiten vaikuttaa. Kun ensiksi saavutetaan riittävästi ymmärrystä kokonaisuudesta ja sen jälkeen tämä tieto kanavoidaan tehokkaaseen ja tuloksekkaaseen toimintafilosofiaan, saadaan tuloksia nopeammin ja paremmin. Luentojen aiheet voidaan räätälöidä tarpeen mukaan tai voit valita jo toimiviksi todetuista teemoista teille parhaiten sopivan. Esimerkkejä

  • Terveys ja suorityskyky arjen prioriteetiksi
  • Elämäntapamuutoksen ABC ja XYZ
  • Laadukkaampi arki kotona ja työpaikalla
  • Kuka huolehtii johtajasta?
  • Viisi parhaiten työtehoa lisäävää muutosta
  • Hyvinvoinnin sudenkuopat ja korjaamisen työkalut
  • Väkevä elämä - viisaampi mieli, vahvempi keho

Säännölliset ryhmätreenit ja -valmennukset

Säännöllisyyden ja ammattitaitoisen opastuksen tuloksena pienryhmätreeneissä ja -valmennuksissa työyhteisön jäsenet saavuttavat terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät tavoitteensa turvallisemmin, tehokkaammin, hauskemmin ja nopeammin. Valmennukset sisältävät perusteelliset alkulämmittelyt, toiminnallista harjoittelua, kehonpainotreeniä ja liikkuvuusharjoituksia sekä oppia ravinnosta, unesta ja stressinhallinnasta. Säännölliset ryhmätreenit ja -valmennukset voivat sisältää pelkkää treeni tai ravinto- ja elämäntapavalmennusta tai näiden yhdistelmiä. Tapaamiset onnistuvat joko yrityksen omassa liikuntatilassa tai halutessanne Optimal Performance Centerillä, Elimäenkatu 9, Vallilla, Helsinki.

Haluaisitko lisätietoja ja tarjouksen?

Olen kiinnostunut *
Voit valita yhden tai useampia
 

Mistä meidät tunnetaan?

duunikunto.JPG

Duunikunto @ MTV

vincit.JPG

Vincit Talks -luennot

joni_yle_aamu.jpg
ilmarinen.JPG

Ilmarinen - Parempaa työelämää

huoltamo.JPG

Huoltamo @ Yle Puhe

hyvinvointipyramidi.jpg

Opetusmateriaalit verkon välityksellä

referenssit.png